Varieteiten

Het assortiment van M.B.Nieuwenhuijse omvat vele soorten knoflook, sjalotten en uien, hieronder een overzicht van de meest gangbare.

Gele uien

De gele ui is het meest geteeld en een absolute bestseller. Deze ui heeft zijn naam te danken aan de goudgele schil, maar is wit van binnen. Zijn smaak is sterk en kan worden gebruikt op vele manieren, van rauw, of gekookt tot gestoofd en gebakken.

Rode uien

Deze ui heeft zijn naam te danken aan het feit dat vlak onder de schil de rokken roodgekleurd zijn. Rode uien zijn iets milder van smaak dan gele uien en worden vooral gebruikt vanwege hun decoratieve uiterlijk.

Witte uien

De witte ui smaakt iets pittiger dan de gewone ui, en worden veel gebruikt op pizza´s. In tegenstelling tot de gewone ui, wordt witte ui niet glazig bij het bakken.

Cocktail uien / ook wel Mini uien

Het kleinste consumptie uitje dat we kennen is het cocktailuitje. Ze zijn geschikt voor roerbakgerechten of salades. Ook kunnen er ingelegde zure uitjes van gemaakt worden.

Zoete uien

De zoete ui heeft zijn naam te danken aan de zoetere smaak ten opzichte van de gewone ui. Vooral kinderen vinden de zoete ui lekkerder dan de gele ui.

Sjalotten

De sjalot, ook wel bekend als de Noord-Europese knoflook, is smaakvol en rijk aan minerale zouten. De smaak van sjalotten is verfijnder en aromatischer dan van de andere soorten.

Banaansjalotten / Echalions

Naast de gewone sjalot bestaat er nog een langachtige uiensoort die een kruising is tussen een gewone ui en een sjalot. Dit wordt de banaansjalot genoemd.

Knoflook

Er zijn veel verschillende soorten knoflook. De kleur kan varieren van roomwit tot roze/rood en violet. Tussen de soorten onderling is er een genuanceerd smaakverschil. De meest gebruikte soort, is de witte knoflook.
Wist u dat?
Privacy Statement Disclaimer Sitemap
Er heeft zich een fout voorgedaan